Didi Gregorius (midden)
Didi Gregorius (midden) - © ANP

Didi Gregorius helpt Yankees naar zege in Wild Card-wedstrijd

4 oktober 2017
New York Yankees heeft een ticket geboekt voor de American League Division Series. De ploeg van hoofdrolspeler Didi Gregorius was in de AL Wild Card-wedstrijd met 8-4 te sterk voor Minnesota Twins.

De Yankees treffen in de Division Series American League Central-winnaars Cleveland Indians. Het eerste duel van de best-of-five-serie staat donderdag in Ohio op de rol.

Voor New York was de overwinning op de Twins de eerste play-offzege sinds 2012. De Twins gingen voor de dertiende keer op rij onderuit in het naseizoen, waarmee ze het negatieve record van Boston Red Sox (1986-1995) evenaarden.

De Twins schoten in de eerste inning uit de startblokken met een leadoff homer van Brian Dozier - de eerste in een Wild Card-wedstrijd ooit – en een dubbele score van Eddie Rosario: 0-3.

Homerun Gregorius
Dankzij Gregorius sloegen de Yankees in de gelijkmakende slagbeurt echter meteen terug. De Amsterdamse korte stop vuurde met twee man op de honken een bal van Twins-pitcher Ervin Santana de tribune in. Brett Gardner zette de thuisploeg even later met een maximale score op 4-3.

Het homerun-feestje betekende dat de twee startende pitchers binnen twee innings allebei weer in de dug-out zaten. Waar de Yankees vervolgens met rake klappen van Greg Bird en Aron Judge hun totaal nog wisten te verdubbelden, hoefden de relief pitchers van New York nog maar één run toe te staan.

Gregorius eindigde de wedstrijd met een hit, een run en drie binnengeslagen punten uit drie slagbeurten. (FOX Sports)