Xander Bogaerts (r) tijdens de World Series in 2013
Xander Bogaerts (r) tijdens de World Series in 2013 - © ANP

Nederlandse MLB-sterren gaan voor eeuwige roem in play-offs

5 oktober 2017
Het is oktober dus zijn in de MLB de play-offs aangebroken. Drie teams met Nederlandse inbreng willen hoge ogen gooien in het toetje van het seizoen en strijden om eeuwige roem: het winnen van de World Series.

Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Didi Gregorius (New York Yankees) moeten de Nederlandse eer hoog houden.

Bogaerts weet hoe het is om de World Series te winnen. In 2013, zijn eerste jaar in de MLB, mocht hij zich al kampioen noemen met de Red Sox. Inmiddels heeft de korte stop zich opgewerkt tot een van de vedettes van hoogste honkbalcompetitie ter wereld.

De eerste tegenstander is er een van formaat: Houston Astros. De Astros wonnen tijdens het reguliere seizoen 101 wedstrijden en lijken de grootste kanshebber in de serie.

De gedoodverfde favoriet in de play-offs is Los Angeles Dodgers van Kenley Jansen. Het is het vijfde seizoen op rij dat oktober is gehaald door de Dodgers, maar tot een bezoek aan de World Series kwam het nog niet. Het seizoen tot een goed einde brengen is de taak voor closer Jansen, die voorafgaand aan het seizoen een megacontract ter waarde van 80 miljoen dollar tekende in LA.

Voor Gregorius en de Yankees staat in de best-of-five Cleveland Indians te wachten. De Tribe won tijdens het reguliere seizoen 22 wedstrijden achtereen, waarmee zij wereldnieuws werden. De ploeg uit Ohio wil revanche nemen voor de World Series van vorig jaar, waarin het een 3-1 voorsprong uit handen gaf tegen Chicago Cubs.

Over de Cubs gesproken: Washington Nationals is de eerste horde voor de titelverdediger. Zo dominant als vorig jaar lijken de Cubs niet, maar een ploeg met zo veel ervaring is altijd een gevaarlijke outsider. (FOX Sports)

De MLB play-offs zijn LIVE te zien op FOX Sports 6
Houston Astros - Boston Red Sox (Game 1) donderdag 22.00 uur
Houston Astros - Boston Red Sox (Game 2) vrijdag 20.00 uur
Washington Nationals - Chicago Cubs (Game 1) zaterdag 01.30 uur