Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen blijft binnen tijdens tweede training in Japan

6 oktober 2017
Max Verstappen heeft de tweede vrije training van de Formule 1 voor de Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka aan zich voorbij laten gaan.

De baan was drijfnat door aanhoudende regenval. Slechts vijf coureurs wisten een tijd neer te zetten. De tweede oefensessie begon door de drijfnatte omstandigheden al met een vertraging van drie kwartier.

WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) zette in de tweede training op regenbanden de beste tijd neer. Zijn concurrent Sebastian Vettel (Ferrari) kwam niet in actie. De Duitser had tijdens de eerste trainingssessie de snelste ronde gereden.

Crash
Verstappen, zondag winnaar van de Grand Prix van Maleisië, liet in zijn Red Bull tijdens de eerste vrije training de zesde tijd noteren. Hij reed 26 rondjes op het circuit. De eerste sessie lag een tijdje stil door een crash van de Spanjaard Carlos Sainz (Toro Rosso). Hij bleef daarbij ongedeerd.

Door het ongeval van zijn voormalige teamgenoot kon Verstappen in de resterende 23 minuten van de eerste sessie niet meer excelleren, ook al doordat het licht begon te regenen. De twintigjarige Limburger gaf daarom de voorkeur aan het testen van zijn auto op het circuit boven het verbeteren van zijn rondetijd.

Goed gevoel
Verstappen hield aan de drijfnatte en gehalveerde trainingsdag toch een goed gevoel over. "Tijdens mijn korte runs in de eerste vrije training kon ik mijn snelheid niet echt laten zien door de rode vlag, maar de lange runs zagen er positief uit. Op dit moment staan we nog iets achter op Mercedes, maar de temperatuur zou zondag omhoog gaan en dat is in ons voordeel. Of ik een voorkeur voor meer regen heb? Op een droge baan kunnen we een goed resultaat scoren en in de regen zeker." (ANP)