José Altuve (links)
José Altuve (links) - © ANP

Red Sox en Yankees beginnen Division Series met nederlagen

6 oktober 2017
Boston Red Sox en New York Yankees zijn de American League Division Series in mineur begonnen.

De ploeg van Xander Bogaerts verloor de eerste wedstrijd tegen Houston Astros met 8-2, terwijl de Yankees van Didi Gregorius met 4-0 onderuit gingen tegen Cleveland Indians.

Boston, de winnaar van de American League East, trof in Houston de kampioen van de westelijke divisie. De sterke slagploeg van de Astros onderstreepte meteen in de eerste inning zijn status met twee achtereenvolgende homeruns van Alex Bregman en José Altuve.

Altuve schrijft historie
De bezoekers knokten zich nog terug tot 2-2, maar Marwin Gonzalez zorgde even later weer voor een marge van twee runs. De wedstrijd werd vervolgens in het slot gegooid door Altuve, die nog twee keer de bal in de tribunes vuurde.

Het was pas de tiende keer in de geschiedenis van de MLB dat een speler voor drie homeruns in één wedstrijd in het naseizoen tekende. De legendarische Babe Ruth flikte het kunstje twee keer. Pablo Sandoval van San Francisco Giants was vijf jaar geleden de laatste die het presteerde.

Bogaerts, de op Aruba geboren korte stop van de Red Sox, wist geen enkele hit te noteren in vier slagbeurten.

Sterke start Cleveland
De Yankees, die tweede dagen geleden de AL Wild Card-wedstrijd wonnen dankzij een uitblinkende Gregorius, wisten de goede lijn niet door te trekken in Cleveland.

De Indians, de verliezend World Series-finalist van vorig seizoen, stonden halverwege al met 4-0 voor en gaven de voorsprong niet meer weg. Jay Bruce was goed voor drie van de runs, terwijl de startende pitcher Trevor Bauer de slagmannen van de Yankees het zwijgen oplegde.

De bezoekers wisten op Progressive Field in totaal slechts drie hits te registreren. Gregorius maakte dit keer geen indruk met de knuppel.

De ploegen spelen vrijdag de tweede wedstrijd van de best-of-five-series. (FOX Sports)

Houston Astros - Boston Red Sox (Game 2) zie je vrijdag om 20.00 uur LIVE op FOX Sports 6.
Washington Nationals - Chicago Cubs (Game 1) zie je in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.30 uur LIVE op FOX Sports 6.