Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Verstappen boekt weer topresultaat: tweede in Japan

8 oktober 2017
Max Verstappen heeft een week na zijn glorieuze zege in de Grote Prijs van Maleisië weer een topresultaat behaald in de Formule 1.

De Nederlander stuurde zijn Red Bull in de Grote Prijs van Japan naar de tweede plaats. Verstappen moest alleen Lewis Hamilton voor zich dulden.

Goede start
Verstappen opende sterk op Suzuka, waar hij vorig jaar ook als tweede over de finish kwam. Hij begon als vierde, maar passeerde in de eerste bochten al zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo.

Even verder in de eerste ronde haalde hij ook de met een kapotte bougie sputterende Sebastian Vettel in, waardoor hij achter Hamilton op de tweede positie kwam. Vettel viel al na vijf ronden uit.

Hamilton soeverein
Tot aan de eerste pitstop gebeurde er weinig; Hamilton reed soeverein aan kop, Verstappen volgde op gepaste afstand. Na de bandenwissel rukte Verstappen op naar het achterwiel van Hamilton.

De Fin Valtteri Bottas van Mercedes bood zijn kopman de helpende hand door met opzet te wachten met zijn pitstop. Hij liet Hamilton voorbijgaan en hield Verstappen een tijdje op. Daarmee gaf Bottas zijn Engelse teamgenoot net genoeg tijd om een gaatje te slaan naar Verstappen.

In de laatste twintig ronden controleerde Hamilton en volgde Verstappen. Het verschil tussen de twee coureurs schommelde steeds tussen de twee en drie seconden. In de slotronde kwam Verstappen ineens weer dichtbij, maar van een serieuze aanval kwam het niet meer.

Ricciardo derde
Achter Verstappen reed teamgenoot Ricciardo naar de derde plaats, zijn negende podiumplaats van dit seizoen.

Hamilton boekte al zijn achtste overwinning van het seizoen en zette een flinke stap naar zijn vierde wereldtitel in de koningsklasse. Het verschil met Vettel bedraagt met nog vier races te gaan 59 punten. (

FOX Sports

/ANP)