ATP Beijing: Nadal verslaat Kyrgios in finale

ATP Beijing: Nadal zet Kyrgios simpel opzij en pakt titel

8 oktober 2017
Rafael Nadal heeft in Beijing zijn zesde ATP-titel van het seizoen en 75ste in totaal gepakt. De nummer één van de wereldranglijst won relatief eenvoudig van Nick Kyrgios: 6-2, 6-1.

Nadal en Kyrgios maakten er in de beginfase een waar spektakel van. Met krachtige, lange rally's werd het publiek in Beijing getrakteerd op 'spierballentennis' van het hoogste niveau. Na drie kwartier spelen stond er pas 2-2 op het scorebord. Kyrgios verloor daarna echter zijn concentratie.

De Australische bad boy, die al in de eerste game een waarschuwing kreeg wegens onsportief gedrag, wist in de eerste games nog zes breakpunten van Nadal weg te poetsen, maar daarna was het rap gebeurd. In tien minuten liep Nadal door naar 6-2 en stond slechts vijf punten toe aan de nummer negentien van de wereld.

Zoals wel vaker liet Kyrgios het vervolgens lopen, mede ook door het stabiele, sterke spel van Nadal. De 31-jarige Spanjaard veroverde zo zijn zesde ATP-titel van het jaar en zijn 75ste in zijn tenniscarrière.

Nadal won in 2017 eerder de US Open en Roland Garros. Ook was hij in Madrid, Barcelona en Monte Carlo de beste. (FOX Sports/ANP)