ATP Shanghai: Federer ten koste van Del Potro naar finale

ATP Shanghai: Federer tegenstander van Nadal in finale

14 oktober 2017
Roger Federer en Rafael Nadal treffen elkaar zondag in de finale van het masterstoernooi in Shanghai. Federer had zaterdag zijn handen vol aan de Argentijn Juan Martin del Potro, maar won in drie sets: 3-6 6-3 6-3.

Eerder op de dag had Nadal, de Spaanse nummer één van de wereld, de als vierde geplaatste Kroaat Marin Cilic verslagen: 7-5, 7-6.

Aanvankelijk zag het er niet eens naar uit dat Del Potro nog in actie zou komen in Shanghai. De Argentijn had last van een blessure aan zijn linkerpols, waaraan hij drie jaar geleden moest worden geopereerd. Del Potro struikelde vrijdag in zijn kwartfinale tegen de Serviër Viktor Troicki en moest zich aan de kant laten behandelen. Hij won de partij wel, maar verdween daarna naar het ziekenhuis. Hij bleek een kneuzing te hebben opgelopen.

In de eerste set bleek daar zaterdag weinig van. Federer had een kleine twee uur nodig om voor de 38e keer tegen zijn eeuwige rivaal Nadal te kunnen spelen. De stand is 23-14 in het voordeel van de Spanjaard, maar de laatste vier keer won de Zwitser. (ANP)