Justin Turner
Justin Turner - © ANP

Justin Turner draait de klok terug tijdens zege Los Angeles Dodgers

16 oktober 2017
Los Angeles Dodgers heeft zijn voorsprong in de National League Championship Series verdubbeld. De ploeg van Kenley Jansen was in de tweede wedstrijd met 4-1 te sterk voor regerend kampioen Chicago Cubs.

Met de overwinning kwamen de Dodgers op 2-0 in de best-of-seven-serie. Het derde duel staat dinsdagnacht in Chicago op de rol.

Legendarisch
De grote man voor de Dodgers in Game 2 was Justin Turner. De derdehonkman tekende voor de complete productie van de thuisploeg, waaronder een nu al legendarische homerun in de negende inning.

Turner vuurde in het laatste bedrijf bij de stand 1-1 met twee uit en twee man op de honken een worp van John Lackey de tribunes in. De 32-jarige slagman had met een honkslag in de vijfde inning ook al voor de gelijke stand gezorgd.

Walk-off homer
De beslissende homerun was pas de tweede walk-off homer in het naseizoen van de Dodgers ooit. De eerste werd op de dag af 29 jaar geleden geslagen door Kirk Gibson tijdens de openingswedstrijd van de gewonnen World Series tegen Oakland A’s in 1988.

“Een van mijn eerste honkbalherinneringen was het zien van die homerun van Gibby bij mijn oma thuis”, verklaarde Turner na afloop. “Dit is dus wel heel cool.”

Jansen kreeg als closer de win achter zijn naam. De Nederlandse pitcher van de Dodgers kwam in de laatste inning bij 1-1 op de heuvel en rekende de laatste drie slagmannen van de Cubs in. (FOX Sports)