Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

Gregorius en Jansen belangrijk voor Yankees en Dodgers

18 oktober 2017
New York Yankees heeft de stand gelijkgetrokken in de American League Championship Series. De ploeg van Didi Gregorius was in de vierde wedstrijd met 6-4 te sterk voor Houston Astros.

Met de overwinning van de Yankees komt de stand in de best-of-seven-serie op 2-2. Het vijfde duel staat woensdag opnieuw in New York op het programma.

De Baby Bombers moesten dinsdag van ver komen, nadat de Astros in de zevende inning een 0-4 voorsprong hadden genomen.

Aaron Judge, die een dag eerder eveneens belangrijk was geweest met een homerun, tekende in de gelijkmakende slagbeurt voor een maximale score. Gary Sánchez hielp vervolgens Gregorius over de thuisplaat: 2-4.

Het trio stond in het achtste bedrijf opnieuw in de schijnwerpers. Judge sloeg met een tweehonkslag de gelijkmakende vierde run binnen, waarna Sánchez de buitenvelder én opnieuw Gregorius binnenbracht.

De Amsterdammer Gregorius eindigde het duel met twee hits en twee runs.

Kenley Jansen
Collega-international Kenley Jansen had eveneens een succesvolle avond. De pitcher van Los Angeles Dodgers was mede verantwoordelijk voor de 1-6 zege op regerend kampioen Chicago Cubs.

De overwinning betekende dat de Dodgers op een 3-0 voorsprong in de National League Championship Series kwamen. De ploegen keren woensdag terug naar Wrigley Field in Chicago voor de vierde en mogelijk beslissende wedstrijd.

De Cubs kwamen dinsdag nog wel snel op een 1-0 voorsprong, maar liepen vervolgens achter de feiten aan. Chris Taylor en Andre Ethier registreerden homeruns, terwijl werper Yu Darvish de Chicago-slagploeg het zwijgen oplegde.

Jansen, de op Curaçao geboren closer van de Dodgers, kwam in de negende inning op de heuvel bij een 1-6 voorsprong en rekende de laatste drie Cubs in. (FOX Sports)

Game 5 tussen New York Yankees en Houston Astros zie je woensdag vanaf 23.00 uur LIVE op FOX Sports 6

Game 4 tussen Chicago Cubs en Los Angeles Dodgers zie je in de nacht van woensdag op donderdag vanaf 03.00 uur LIVE op FOX Sports 6