Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

Gregorius opnieuw belangrijk voor Yankees

19 oktober 2017
New York Yankees is nog een zege verwijderd van het bereiken van de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen. Didi Gregorius had opnieuw een belangrijk aandeel in de 5-0 zege op Houston Astros.

De 27-jarige oranje-international sloeg twee honkslagen en daarnaast ook nog een punt binnen in de vijfde inning. De Yankees leiden nu met 3-2 in de best-of-seven finaleserie van de American League. In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) is de zesde wedstrijd in Houston.

De andere finalist van de World Series komt uit de National League, waar Los Angeles Dodgers van de Antilliaanse closing pitcher Kenley Jansen een 3-1 voorsprong in wedstrijden heeft tegen regerend kampioen Chicago Cubs.

De Cubs brachten de spanning in de serie woensdagnacht een beetje terug door een benauwde 3-2 overwinning op de Dodgers. Dat was de eerste nederlaag voor de Californische ploeg van deze play-offs. In de nacht van donderdag op vrijdag is in Chicago de vijfde wedstrijd in deze serie. (FOX Sports/ANP)