Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

Los Angeles Dodgers naar World Series

20 oktober 2017
De honkballers van de Los Angeles Dodgers hebben met een verpletterende zege (1-11) bij de Chicago Cubs de World Series bereikt.

Los Angeles won de best-of-seven serie met 4-1 en mag zich het komende jaar kampioen van de National League noemen. Mede door een grand-slam homerun, stond er in de derde slagbeurt al een beslissende 0-7 stand op het scorebord.

Oranje-International Kenley Jansen, de afsluitende werper van Los Angeles, mocht zoals te doen gebruikelijk de wedstrijd uitgooien. Daarna vierden de Dodgers een uitbundig feest op het veld. De laatste keer dat de Dodgers de World Series wonnen was in 1988.

De tegenstander van de Dodgers moet komen uit de tweestrijd in de American League tussen Houston Astros en New York Yankees. In die serie leidt New York met 3-2 in wedstrijden en heeft dus nog een zege nodig. De zesde wedstrijd is in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) in Houston.

De World Series beginnen dinsdag 24 oktober. De ploeg die in de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie als eerste vier wedstrijden wint, is wereldkampioen en opvolger van Chicago Cubs. (FOX Sports/ANP)

De zesde wedstrijd tussen Houston Astros en New York Yankees is vrijdagnacht om 2.00 uur te zien op FOX Sports 6.