Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Vierde tijd Verstappen in eerste training

20 oktober 2017
Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Texas de vierde tijd gereden. De twintigjarige Formule 1-coureur van Red Bull klokte op het circuit in Austin een tijd van 1.37,339. Hij reed 22 rondjes op de Amerikaanse baan.

"Een aparte sessie door de natte baan'', liet Verstappen na de eerste vrije training weten. "Het gevoel was wel goed maar het is moeilijk inschatten hoe we er qua snelheid voorstaan omdat de baan steeds droger werd. Op het einde in de lange run voelde het allemaal goed aan. Nu moeten we in de tweede training kijken hoe snel dat we zijn in de korte run, als het tenminste droog blijft. Het was in ieder geval een positieve start'', meldde hij op zijn website Verstappen.nl.

Vlak voor het begin van de eerste vrije oefensessie maakte Red Bull bekend dat de Limburger de komende drie jaar voor de Oostenrijkse renstal blijft rijden. Verstappen tekende tot en met 2020 bij.

WK-leider Lewis Hamilton zette de beste tijd neer. De Brit kwam in zijn Mercedes tot een tijd van 1.36,335. De Duitser Sebastian Vettel, nummer twee in de WK-stand, noteerde de tweede tijd in zijn Ferrari (1.36,928), gevolgd door de Fin Valtteri Bottas in zijn Mercedes (1.36,979).

Hamilton kan zondag vroegtijdig zijn vierde wereldtitel veroveren. Zijn voorsprong op Vettel bedraagt 59 punten, met nog vier races te gaan. (ANP)