Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen vierde in Amerika na knappe inhaalrace en tijdstraf

22 oktober 2017
Max Verstappen is zondagavond als vierde geëindigd in de Grand Prix van Amerika. In Austin, Texas won Lewis Hamilton de race vlak voor Sebastian Vettel, de concurrent van de Brit in de strijd om het WK.

Door een motorwissel en de daarop volgende gridstraf moest Verstappen als zestiende starten in Amerika, maar dankzij een knappe inhaalrace eindigde de Nederlander op een vierde plek.

In de laatste ronde wist Verstappen op het allerlaatste moment Kimi Räikkönen in te halen en daarmee leek de Limburger een podiumplek veilig te stellen. De wedstrijdleiding bestrafte de coureur van Red Bull echter met een tijdstraf van vijf seconde omdat hij tijdens de inhaalmanoeuvre met alle vier de wielen aan de binnenkant van de baan reed. 

Verstappen stond al klaar voor de podiumceremonie, maar kreeg te horen dat hij door die tijdstraf niet als derde maar als vierde was geëindigd. Ondanks de straf was Verstappen wel weer een klasse apart op het circuit in de Texaanse stad Austin. Binnen zeven ronden had hij al negen coureurs ingehaald.

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo moest de strijd met motorproblemen vroegtijdig staken in een race die door Mercedes-coureur Lewis Hamilton gedomineerd werd. De Brit zag de Ferrari van Sebastian Vettel bij de start voorbij komen, maar raakte niet in paniek en heroverde de leiding op de Duitser. Valtteri Bottas completeerde de top vijf in Amerika. (FOX Sports)