Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Superieure Verstappen wint ook in Mexico

29 oktober 2017
Max Verstappen heeft voor de tweede keer in een maand een Formule 1-race gewonnen. De Nederlander was met afstand de snelste in de Grand Prix van Mexico.

Verstappen legde met een fantastische start de basis voor de derde eindzege uit zijn loopbaan. De winnaar van de Grote Prijs van Spanje en Maleisië passeerde Sebastian Vettel, de Duitser van Ferrari, die van pole mocht vertrekken.

Hamilton vs. Vettel
Vervolgens zag hij in zijn achterspiegel hoe Lewis Hamilton en Vettel elkaar raakten. De nummers één en twee van de tussenstand van de wereldtitelstrijd moesten hun racewagens laten repareren en werden veroordeeld tot een lange inhaalrace.

Verstappen nam al snel een voorsprong van zes seconden op Valtteri Bottas, de tweede rijder van Mercedes. De Fin was na een paar ronden de enige die de Nederlander nog een beetje partij kon bieden, al raakte hij verder en verder achterop. Uiteindelijk snelde hij ruim 20 seconden later dan de ontketende Limburger over de finish.

Hamilton begon zijn inhaalrace van de laatste positie. Vettel probeerde zijn herstelde Ferrari van positie achttien naar voren te sturen. De Mercedes van Hamilton was zo beschadigd dat hij nog voor een derde van de race al een rondje aan zijn broek kreeg van Verstappen.

Wereldtitel
Vettel moest minimaal als tweede eindigen om de 32-jarige Brit met nog twee races te gaan van zijn vierde wereldtitel af te kunnen houden. Dat lukte de Duitser niet. Hij eindigde als vierde. Daarom mag Hamilton, die als negende finishte, zich na 2008 en 2014 en 2015 opnieuw de beste van de wereld noemen.

Alleen de Duitser Michael Schumacher (7 titels) en Argentijn Juan Manuel Fangio (vijf titels) waren in het verleden succesvoller dan Hamilton. De Fransman Alain Prost en Vettel wonnen de Formule 1 ook viermaal. (FOX Sports/ANP)