Masters Parijs: Nadal blijft nummer 1 dankzij zege op Chung

Nadal komt op stoom in Parijs en stelt nummer 1-positie veilig

1 november 2017
Rafael Nadal sluit het jaar af als nummer 1 van de wereld. De Spanjaard klopte op het Masters-toernooi van Parijs Hyeon Chung in twee sets en is daardoor niet meer te achterhalen door Roger Federer.

De vraag was hoe fit Nadal aan zijn wedstrijd begon. Na de nederlaag in de finale van de Masters van Shanghai, vorige maand tegen z'n eeuwige rivaal Federer, cancelde de Spanjaard z'n deelname in Basel. Vanwege knieklachten wilde de 16-voudig Grand Slam-kampioen geen risico's nemen.

Eerste set
In de eerste set moest Nadal wel even op stoom komen. Hij kwam snel een break achter, maar herstelde de schade direct. Daarna zette de Spanjaard de turbo aan en liep snel uit naar een 5-2 voorsprong. 

Op 5-4 verzuimde Nadal om de set binnen te halen. De Koreaan brak terug maar op het cruciale moment, de slotfase van de set, leverde hij z'n service op love in en pakte Nadal alsnog de set: 7-5.

In het tweede bedrijf was Nadal simpelweg een maatje te groot. Op 4-3 plaatste hij de verwachte break, en serveerde vervolgens op z'n tweede matchpoint de wedstrijd ui: 6-3.

Federer
Nadal is nu zeker dat hij het jaar als nummer 1 van de wereld afsluit. Federer won vorige week het toernooi van Basel, maar reisde in verband met een rugblessure niet af naar het Masters-toernooi van Parijs. Daardoor had Nadal aan één zege in de Franse hoofdstad genoeg om de koppositie veilig te stellen. 

Het is voor Nadal de vierde keer dat hij het jaar als jaar als nummer 1 afsluit. Ook in 2008, 2010 en 2013 was dat het geval. 

Op 19 november begint het laatste grote toernooi van dit jaar. Dan strijden de beste achter spelers van het jaar in Londen op de ATP World Tour Finals om de officieuze wereldtitel. (FOX Sports)