World Series Game 7: Los Angeles Dodgers - Houston Astros

Historische titel voor Astros in World Series

2 november 2017
Houston Astros heeft de 133e editie van de World Series op hun naam geschreven.

Het laatste duel in de best-of-sevenserie werd met 5-1 gewonnen van Los Angeles Dodgers, de club van Oranje-international Kenley Jansen. Daarmee kwam de eindstand in de enerverende finale op 4-3.

Het is voor de Astros de eerste titel in de Major League Baseball. De Dodgers waren 29 jaar geleden voor de laatste keer de beste ploeg in de MLB.

De basis voor de ultieme triomf werd al vroeg in de wedstrijd gelegd. Na de eerste twee innings stonden de Astros in een volgepakt Dodger Stadium in Los Angeles al met 5-0 voor. Voor de startende werper Yu Darvish van de thuisploeg was er geen houden aan. Al in de eerste inning moest hij twee punten incasseren mede door een veldfout van eerste honkman Cody Bellinger.

MVP
Met een homerun, zijn vijfde in de World Series, bracht George Springer de stand in de tweede inning op 5-0. Hij werd na afloop uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de finale waarin beide ploegen elkaar tot het uiterste dreven. In het beslissende zevende duel was Houston echter duidelijk beter.

Pas in de zesde inning wisten de Dodgers, die tien honklopers vroegtijdig zagen stranden, iets tegenover het slaggeweld van de Astros te stellen (5-1). "Dit doet pijn, maar dat hoort erbij denk ik'', zei de verliezende coach Dave Roberts. "We kunnen onszelf echter niets verwijten. We hebben echt alles gegeven in deze World Series.''

Springer, die ook het eerste punt binnenliep, was bij de Astros de gevierde man. "Toen ik in de tweede inning naar de plaat liep, had ik iets speciaal in gedachten'', zei hij over zijn homerun, goed voor twee punten."Toen ik het geluid hoorde van de bal op de knuppel wist ik dat het een voltreffer was.'' (ANP)