ATP Parijs: Haase kan huzarenstukje niet herhalen

ATP Parijs: Haase strandt met kwartfinale in zicht

2 november 2017
Het is Robin Haase na zijn overwinning op Alexander Zverev niet nog eens gelukt voor een verrassing te zorgen bij het masterstoernooi van Parijs.

De beste Nederlandse tennisser van dit moment verloor in de derde ronde in de Franse hoofdstad van de als dertiende geplaatste Argentijn Juan Martin del Potro: 5-7, 4-6.

Het was voor Haase zijn vierde nederlaag in vier partijen tegen Del Potro. De dertigjarige Hagenaar maakte het zijn tegenstander wel lastiger dan tijdens hun laatste ontmoeting. In maart van dit jaar pakte Haase bij het toernooi van Miami slechts zes games.

In de eerste set in Parijs verliepen de eerste acht games op service. Haase won zijn opslagbeurten makkelijker dan Del Potro, maar de Zuid-Amerikaan was wel de eerste die bij 4-4 voor een break zorgde. Haase sloeg direct terug, maar verloor daarna opnieuw zijn opslagbeurt. In een game die meer dan tien minuten duurde, haalde Del Potro vervolgens de set binnen: 5-7.

Del Potro had in de tweede set genoeg aan één break, die hij plaatste bij 2-2. Daarna liet de huidige nummer zeventien van de wereld Haase niet echt meer in de buurt komen: 4-6.

In de kwartfinale is de Bulgaar Grigor Dimitrov of de Amerikaan John Isner de volgende opponent van Del Potro, die bezig is aan een sterke reeks. Vorige maand schreef hij in Stockholm zijn eerste toernooizege van dit jaar op zijn naam. In Basel bereikte hij een week later opnieuw de eindstrijd, waarin hij afgelopen zondag zijn meerdere moest erkennen in de Zwitser Roger Federer. (ANP)