Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Verstappen vijfde in tweede vrije training

10 november 2017
Max Verstappen heeft vrijdag de vijfde tijd gereden in de tweede vrije training van de Grote Prijs van Brazilië in de Formule 1, die zondag in São Paulo wordt verreden.

De Nederlandse coureur van Red Bull verbeterde zich daarmee niet ten opzichte van de eerste sessie eerder op de dag, waarin hij als vierde eindigde. Zijn snelste rondje legde hij nu af in 1.09,886.

Lewis Hamilton, al wereldkampioen, was in zijn Mercedes de snelste (1.09,515). Teamgenoot Valtteri Bottas (1.09,563) reed de tweede tijd. Daniel Ricciardo, ploeggenoot van Verstappen, was nummer drie.

In de eerste training was Hamilton ook al de snelste, voor Bottas.

Zandvoort
Ander Formule 1-nieuws: een terugkeer naar Zandvoort is haalbaar, maar wordt wel een financiële megaklus. Dat zegt prins Bernhard van Oranje-Nassau, mede-eigenaar van het racecircuit in Zandvoort.

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het circuit en de gemeente Zandvoort blijkt dat er geen onoverkomelijke technische, organisatorische en logistieke hobbels zijn. De onzekerheid zit vooral in de financiële haalbaarheid.

De Formule 1 maakt alleen kans op een rentree in de duinen als heel veel geld beschikbaar komt. Alleen al voor het binnenhalen van de Grand Prix moet vermoedelijk 20 miljoen euro worden betaald aan Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1.

Ook zijn er extra kostbare investeringen nodig om het circuit geschikt te maken voor de komst van 125.000 toeschouwers per dag, in totaal 250.000 in een raceweekeinde. (FOX Sports/ANP)