Tom Brady (links)
Tom Brady (links) - © ANP

Brady en Patriots niet meer bang voor angstgegner Broncos

13 november 2017
Denver Broncos is niet langer de angstgegner van New England Patriots en quarterback Tom Brady. De regerend kampioen gaf op bezoek in Colorado de oude rivaal een ongenadig pak slaag: 16-41.

Ondanks de uitpuilende prijzenkast tijdens de Brady-periode, gingen de Patriots nog altijd met knikkende knieën richting Denver. De zege van zondag was pas de vierde overwinning in elf tripjes naar de Broncos, de enige ploeg waar Brady een negatief record tegen heeft (8-9).

De twaalfde uitzege op rij was voor Brady extra bijzonder, aangezien hij voormalig Broncos-ster Peyton Manning passeerde op de lijst met overwinningen buitenshuis. Met 86 uitzeges in het reguliere seizoen gaat Brady nu alleen aan de leiding op de eeuwige ranglijst.

Ouderwets
De 40-jarige spelverdeler was zondag weer ouderwets in vorm. Hij was succesvol met 25 van zijn 34 pogingen en overbrugde 266 yards, terwijl hij goed was voor drie touchdown-passes.

Rex Burkhead, Dion Lewis en Dwayne Allen zorgden met maximale scores voor een 9-27 voorsprong halverwege, waarna opnieuw Lewis en James White de eindstand op het bord zetten.

Super Bowls
De Patriots en de Broncos vertegenwoordigden de AFC in vijf van de laatste zes Super Bowls, maar dit seizoen lijkt New England zich geen zorgen te hoeven maken om de concurrent.

De nederlaag tegen Brady en Co was alweer de vijfde zeperd op rij en de zesde in zeven wedstrijden voor de Broncos. De winnaar van de Super Bowl van twee jaar geleden bengelt nu onderaan de AFC West met drie zeges en zes nederlagen. De Patriots (7-2) bezetten de eerste plaats in de AFC East. (FOX Sports)