ATP World Tour Finals: Samenvatting Nadal - Goffin

Nadal beëindigt seizoen na nederlaag op Finals tegen Goffin

14 november 2017
Rafael Nadal komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De Spaanse nummer één van de wereldranglijst stapte uit de ATP World Tour Finals na een nederlaag tegen David Goffin, de Belg die voor het eerst deelnam aan het prestigieuze eindejaarstoernooi: 7-6, 6-7, 6-4.

Nadal beleefde geen ideale voorbereiding op de ATP Finals, die hij nog nooit won. Afgelopen week moest hij herstellen van een knieblessure, die hem in de slotfase van de wedstrijd opnieuw een beetje parten leek te spelen. Na de verliespartij stapte Nadal uit het toernooi.

Goffin miste in de tweede set maar liefst vier wedstrijdpunten maar liet in derde set zien dat hij de betere tennisser was in de volgepakte O2 Arena van Londen.

Bij een voorsprong van 6-5 mocht Goffin voor de eerste set serveren. De Belg moest echter zijn opslagbeurt inleveren en kwam vervolgens in de tiebreak op een achterstand van 2-0. Maar Goffin toonde veerkracht. Hij won vijf van de volgende zes punten en legde zo alsnog de basis voor winst van de eerste set.

Nadal speelde niet zijn beste tennis maar vocht zich wel naar winst van de tweede set, nadat hij vier wedstrijdpunten had weggewerkt. In de derde en beslissende set ging Nadal niet alleen steeds slechter bewegen. De Spanjaard serveerde ook zo matig dat hij tweemaal een opslagbeurt moest inleveren.

In dezelfde poule won de Bulgaar Grigor Dimitrov maandagmiddag al van de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-3, 5-7, 7-5. (ANP)