Team Brunel
Team Brunel - © Pro Shots

Bekking 'teleurgesteld' met vierde plek in Ocean Race

25 november 2017
Team Brunel is in de nacht van vrijdag op zaterdag als vierde binnengekomen in de tweede etappe van de Volvo Ocean Race.

Het team van schipper Bouwe Bekking arriveerde ruim negen uur na de Spaanse winnaar Mapfre in Kaapstad en moest ook Dongfeng en Team Vestas voor zich dulden. De vloot van zeven jachten was op zondag 5 november in Lissabon van start gegaan.

"We zijn natuurlijk toch wel een heel klein beetje teleurgesteld. Zeker met de vierde plaats, want we zaten er erg goed bij", reageerde Bekking. "We zaten in de buurt bij de boten voor ons. Het zag er allemaal goed uit en dan zeilen ze toch nog weg van je. Dat is erg jammer."

De ervaren schipper zag desondanks vooruitgang. "Overall hebben we ons een heel stuk verbeterd ten opzichte van de vorige etappe van Alicante naar Lissabon", zei Bekking.

"We zien een hoop pluspunten terug. We weten dat we bij heel veel wind, dus als de snelheden boven de 23/24 knopen liggen, op de een of andere manier nog iets missen. Daar gaan we hier in Kaapstad naar kijken."

Team AkzoNobel, met schipper Simeon Tienpont, moet nog binnenkomen. De boot ligt vijfde met nog ruim 200 zeemijl voor de boeg.

De derde etappe naar Melbourne in Australië start op 10 december. (ANP)