Pavel Buchnevich (rechts)
Pavel Buchnevich (rechts) - © ANP

Uitglijder Penguins tegen veerkrachtige Rangers

6 december 2017
New York Rangers heeft Pittsburgh Penguins de eerste nederlaag in vijf wedstrijden toegebracht. De bezoekers waren dinsdagnacht met 3-4 te sterk voor de regerend kampioen.

Met de nederlaag zakt Pittsburgh, dat dit jaar op jacht is naar de derde titel op rij, terug naar de vijfde plaats in de Metropolitan Division.

De ploeg heeft 33 punten achter de naam staan. Drie minder dan koploper New Jersey Devils, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld. New York, de nummer zes, volgt de Penguins op een punt.

Veerkrachtig
Pittsburgh kwam in de eigen PPG Paints Arena twee keer op voorsprong, maar zag de veerkrachtig Rangers beide keren langszij komen.

Mats Zuccarello gaf de bezoekers voor het eerst de leiding aan het einde van de tweede periode. Patric Hornqvist trok de stand weer gelijk in het volgende bedrijf, maar Pavel Buchnevich tekende voor de winnende 3-4 met een van richting veranderde pass.

Voor Ondrej Pavelec was de zege extra speciaal. De goalie kreeg pas zijn derde start in zes weken, nadat eerste keus Henrik Lundqvist was weggevallen met de griep. De keeper maakte prompt 41 schoten van de Penguins onschadelijk.  (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Toronto Maple Leafs en Calgary Flames zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01.30 uur LIVE op FOX Sports 6

De wedstrijd tussen Anaheim Ducks en Ottawa Senators zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 04.00 uur LIVE op FOX Sports 6