Kyle Kuzma
Kyle Kuzma - © ANP

USA Update - Koplopers NBA verliezen

21 december 2017
De basketballers van Houston Rockets hebben na veertien overwinningen op rij weer eens een nederlaag moeten incasseren in de NBA.

De koploper van het westen ging voor eigen publiek onderuit tegen Los Angeles Lakers: 116-122. James Harden maakte liefst 51 punten voor de Rockets, maar het bleek niet genoeg voor de winst.

Bij de Lakers blonk 'rookie' Kyle Kuzma uit met 38 punten. De 22-jarige Amerikaan, bezig aan zijn eerste seizoen in de NBA, gooide onder meer zeven driepunters raak. Houston Rockets gaat met 25 zeges tegenover vijf nederlagen wel nog steeds aan kop in de Western Conference, maar titelverdediger Golden State Warriors volgt nu op de voet met 25 overwinningen en zes nederlagen. De Warriors boekten woensdagavond hun tiende zege op rij, tegen Memphis Grizzlies (97-84). Klay Thompson tekende voor 29 punten.

 

Boston Celtics, de koploper in het oosten, incasseerde tegen Miami Heat de achtste nederlaag van dit seizoen: 89-90. Bij Miami blonk de Canadees Kelly Olynyk uit met 32 punten.

Schitterende solo
Columbus Blue Jackets won woensdagnacht in de NHL in eigen huis met 4-2 van Toronto Maple Leafs, mede door deze solo van verdediger Seth Jones. Hierdoor komt de ploeg gelijk in punten met de Maple Leafs in de Eastern Conference.

St. Louis Blues heeft in Calgary met 1-2 verloren van de Flames. Hoewel Brayden Schenn in het tweede kwart nog deze prachtige gelijkmaker wist binnen te schieten. De Blues vinden zichzelf terug op de vierde plek in de Western Conference. (FOX Sports/ANP)

 

Stanley Menzo weg bij Ajax Cape Town

21 december 2017
Stanley Menzo weg bij Ajax Cape Town
Stanley Menzo stopt als trainer van Ajax Cape Town. De oud-doelman heeft in onderling overleg met de leiding van de Zuid-Afrikaanse club zijn...