Volvo Ocean Race
Volvo Ocean Race - © Pro Shots

Team Mapfre wint ook 3e etappe Ocean Race

24 december 2017
Zeilteam Mapfre heeft de leidende positie in het klassement van de Volvo Ocean Race verstevigd. De ploeg van schipper Xabi Fernández won ook de derde etappe in de befaamde zeilrace om de wereld.

Het Spaanse jacht kwam met een flinke voorsprong op de concurrentie aan in finishplaats Melbourne.Mapfre zegevierde eerder ook al in de tweede etappe. In de eerste etappe kwam de ploeg van Fernández als tweede binnen. Dankzij de dubbele punten die er in de derde etappe, die op 10 december in Kaapstad startte, te verdienen zijn, komt het Spaanse team nog wat vaster aan kop.

Schipper Bouwe Bekking ligt met Team Brunel momenteel op de vierde plek, op circa 90 zeemijl (ongeveer 144 kilometer) van de finish. Dongfeng (op 41 mijl) en Vestas (op 70 mijl) houden de Nederlandse boot waarschijnlijk van een podiumplek af.

Het Nederlandse team van AkzoNobel komt pas na de kerstdagen als zevende en laatste binnen. Daarna wacht de uitdaging om de gehavende boot, met schade aan mast en grootzeil, startklaar te krijgen voor 2 januari. Dan klinkt het startschot voor de vierde etappe van Melbourne naar Hongkong. (ANP)