Drew Brees
Drew Brees - © ANP

USA Update - Saints en Jaguars boeken tickets voor play-offs

8 januari 2018
New Orleans Saints en Jacksonville Jaguars zijn na een succesvol Wild Card Weekend doorgedrongen tot de divisional play-offs van de NFL.

De Saints waren zondagnacht met 31-26 te sterk voor Carolina Panthers. Het was voor de ploeg van de excellerende quarterback Drew Brees de eerste zege tijdens de play-offs in vier seizoenen. De 38-jarige spelverdeler was zelf goed voor 376 overbrugde yards en twee touchdown-passes.

De Panthers kwamen nog sterk terug van een 21-6 achterstand, maar schoten in de slotfase net tekort. Vonn Bell gooide met een sack op Carolina quarterback Cam Newton in de laatste minuut de wedstrijd in het slot.

Jacksonville Jaguars
De Saints kregen in de divisional play-offs gezelschap van Jacksonville Jaguars. De formatie uit Florida versloeg Buffalo Bills met 10-3. Het was voor de Jaguars pas de eerste zege in de play-offs in eigen huis sinds 1997.

Nadat beide ploegen in het tweede kwart op het scoreformulier kwamen met een field goal, tekende Ben Koyack in het derde kwart voor de enige touchdown van de wedstrijd. De tight end scoorde na een korte pas van quarterback Blake Bortles.

De Jaguars treffen volgende week zondag in de divisional play-offs Pittsburgh Steelers. De Saints reizen af naar Minnesota Vikings. (FOX Sports)