Patriots-running back James White (28) viert een touchdown met David Andrews
Patriots-running back James White (28) viert een touchdown met David Andrews - © Pro Shots

USA Update - Patriots in 7e conference-finale op rij

14 januari 2018
De heerschappij van de New England Patriots over de AFC duurt voort. Tom Brady & co plaatsten zich zaterdag voor hun zevende conference-finale op rij.

De Patriots hadden geen enkele moeite met de Tennessee Titans, die nog wel voor de eerste touchdown tekenden, maar vervolgens 35 punten om de oren kregen. Na het vierde kwart stond een 35-14 eindstand op het bord.

Acht sacks
De Patriots-defensie nam Titans-quarterback Marcus Mariota keer op keer te grazen. Mariota kreeg liefst acht sacks te verduren.

De tegenstander in de championship game van de American Football Conference, komt uit de clash tussen de Pittsburgh Steelers en Jacksonville Jaguars. Die komen vanavond (19.05 uur, FOX Sports 6) pas in actie.

NFC
Ook in de National Football Conference is een finalist bekend: de Philadelphia Eagles. De Eagles waren met 15-10 te sterk voor de Atlanta Falcons, die vorig jaar nog tot de Super Bowl reikten.

Hun tegenstander in de championship game komt uit het treffen tussen de Minnesota Vikings en New Orleans Saints. Dat duel staat vanavond (22.40 uur, FOX Sports 6) nog op de rol.

NBA
In de NBA boekten de Golden State Warriors een benauwde overwinning op de Toronto Raptors. Met Stephen Curry weer in de ploeg na een lichte enkelblessure, die hem twee duels aan de kant had gehouden, verspeelden de Warriors bijna een royale voorsprong. De regerend kampioen wist de zege op het nippertje toch binnen te halen: 127-125.

De Warriors gingen het laatste kwart in met bijna twintig punten voorsprong, maar zagen de Raptors mede door een paar driepunters van Fred VanVleet steeds dichterbij komen.

Curry en Kevin Durant stelden de 35e zege van dit NBA-seizoen in de laatste seconden toch nog veilig. Curry kwam tot 24 punten, Durant maakte er 25 en Klay Thompson had met 26 punten het grootste aandeel. Bij de Raptors blonk DeMar DeRozan uit met 42 punten.

Westbrook
San Antonio Spurs won met 112-80 van Denver Nuggets, Russell Westbrook leidde Oklahoma City Thunder langs Charlotte Hornets: 101-91. (FOX Sports)

Pittsburgh Steelers - Jacksonville Jaguars zie je zondag om 19.05 uur LIVE op FOX Sports 6

Minnesota Vikings - New Orleans Saints zie je zondag om 22.40 uur LIVE op FOX Sports 6

De AFC Championship Game zie je zondag 21 januari om 21.05 uur LIVE op FOX Sports 6

De NFC Championship Game zie je zondagnacht 21 januari om 0.40 uur LIVE op FOX Sports 6