Venus Williams
Venus Williams - © ANP

Venus Williams direct uitgeschakeld op Australian Open

15 januari 2018
De Amerikaanse tennisster Venus Williams is in de eerste ronde van de Australian Open verrassend uitgeschakeld door de Zwitserse Belinda Bencic. Williams is de nummer vijf van de wereld, terwijl Bencic op plaats 78 staat.

De twintigjarige Bencic wist in twee sets te winnen (6-3, 7-5). De Zwitserse was de hele wedstrijd de betere speelster. Ze sloeg 32 winners, terwijl Williams er maar 22 produceerde. De Amerikaanse was vorig jaar in Melbourne nog finaliste en was als vijfde geplaatst.

De tweede set was een boeiend gevecht waar het gelijk opging tot 5-5. Bij een stand van 6-5 sloeg Bencic twee harde forehandwinners waarmee ze zich van de winst verzekerde.

Wozniacki
Caroline Wozniacki heeft zich niet laten verrassen in de openingsronde van de Australian Open. De Deense tennisster, als tweede geplaatst, rekende af met Mihaela Buzarnescu uit Roemenië: 6-2, 6-3. Wozniacki behoort tot de favorieten voor de titel in Melbourne.(ANP)

Nadal simpel verder in Melbourne

15 januari 2018
Nadal simpel verder in Melbourne
Rafael Nadal heeft zich eenvoudig door zijn eerste test op de Australian Open gewerkt. De nummer één van de wereld rekende in drie sets af met...