Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

Djokovic en Federer simpel door in Melbourne

16 januari 2018
Novak Djokovic heeft een soepele zege geboekt in de eerste ronde van de Australian Open. De zesvoudig winnaar uit Servië won in drie sets van de Amerikaan Donald Young: 6-1, 6-2, 6-4.

Djokovic brak vorig seizoen af na Wimbledon vanwege een elleboogblessure. Hij sloeg dit jaar zijn eerste ballen in demonstratietoernooien.

De partij tegen Young was zijn eerste echte test en die ging hem goed af. De Serviër is door zijn lange afwezigheid gezakt op de wereldranglijst. Hij is op het grand slam in Melbourne als veertiende geplaatst.

Federer
Ook Roger Federer heeft zich moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De titelverdediger uit Zwitserland rekende in drie sets af met de Sloveen Aljaz Bedene: 6-3, 6-4, 6-3.

De nummer 49 van de wereldranglijst deed zijn best, maar kreeg geen vat op de messcherpe passeerslagen van de 36-jarige routinier, die als tweede is geplaatst in het eerste grand slam van dit jaar.

Federer is vijfvoudig winnaar in Melbourne; hij jaagt op zijn twintigste grandslamtitel. Hij treft in de tweede ronde de Duitser Jan-Lennard Struff.

Wawrinka
Stan Wawrinka maakte zijn rentree sinds juli vorig jaar. De 32-jarige Zwitser vocht zich op de Australian Open in de eerste ronde voorbij de Litouwer Ricardas Berankis.

De winnaar van 2014, die vorig jaar tot de halve finales reikte op het grand slam van Melbourne, had vier sets nodig om zich te ontdoen van zijn stugge tegenstander: 6-3, 6-4, 2-6, 7-6(2). (FOX Sports/ANP)