Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Haase klaar in dubbelspel, Krajicek wel door

17 januari 2018
Na zijn vroege uitschakeling in het enkelspel is Robin Haase ook snel klaar in het dubbelspel op de Australian Open.

Haase verloor samen met partner Matwé Middelkoop in de eerste ronde van het Spaanse koppel Pablo Carreno Busta/Guillermo Garcia-Lopez in drie sets: 3-6, 6-3, 6-2.

De Hollanders begonnen goed en wonnen de eerste set, maar de Spanjaarden namen daarna het initiatief over en trokken de volgende twee bedrijven naar zich toe.

Haase en Middelkoop waren wel met een goed gevoel aan het dubbeltoernooi begonnen, want het duo had in aanloop naar het grandslamtoernooi in Melbourne het toernooi in het Indiase Pune gewonnen. Haase liet zich in Melbourne in de eerste ronde van het enkelspel verrassen door de Italiaan Lorenzo Sonego.

Krajicek en Koolhof
Michaella Krajicek bereikte samen met haar dubbelpartner Alla Koedriavtseva uit Rusland wel de tweede ronde. Het duo versloeg de Duitse Tatjana Maria en de Franse Pauline Parmentier in drie sets: 6-4, 1-6, 6-3.

In de tweede ronde treft het koppel Hao-Ching Chan uit Taiwan en de Sloveense Katarina Srebotnik.

Wesley Koolhof en de Nieuw-Zeelander Artem Sitak zijn ook doorgedrongen tot de tweede ronde van het dubbeltoernooi. Het tweetal was in twee sets de Duitsers Peter Gojowczyk en Florian Mayer overtuigend de baas: 6-2, 6-1.

Koolhof en Sitak nemen het in de tweede ronde op tegen de Oostenrijker Oliver Marach en de Kroaat Mate Pavic. (ANP)