Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens stoot door en stuit op Wozniacki

17 januari 2018
Kiki Bertens is doorgedrongen tot de derde ronde van de Australian Open. Ze rekende in de tweede ronde af de Amerikaanse Nicole Gibbs in twee sets: 7-6, 6-0.

Het eerste bedrijf tussen de Nederlandse nummer 31 van de wereld en de veel lager geklasseerde Amerikaanse ging gelijk op. Beide speelsters wonnen braaf hun servicegames, waardoor bij de stand van 6-6 een tiebreak de beslissing moest brengen. Die won Bertens overtuigend met 7-3.

De Nederlandse wierp in de tweede set alle schroom van zich af en gaf Gibbs geen schijn van kans meer. Ze won de eerste game na een ace en brak vervolgens voor het eerst in partij de opslag van haar tegenstander. Met overtuiging zette Bertens door en won vervolgens alle games. De cijfers spraken voor zich; Bertens sloeg 25 winners, Gibbs noteerde er maar zeven.

Wozniacki
Bertens bereikt voor het eerst in haar carrière de derde ronde van het grandslamtoernooi in Melbourne, waarin ze een loodzware tegenstander treft: Caroline Wozniacki. De Deense is de nummer twee van de wereld.

Wozniacki overleefde de tweede ronde ternauwernood. Ze kroop door het oog van de naald tegen de 21-jarige Jana Fett. (FOX Sports/ANP)