Stephen Curry (rechts) was op dreef tegen Chicago Bulls
Stephen Curry (rechts) was op dreef tegen Chicago Bulls - © ANP

USA Update - 'Splash Brothers' schitteren tegen Chicago Bulls

18 januari 2018
Golden State Warriors mag weer een overwinning bijschrijven in de NBA. De basketballers uit Californië klopten woensdag Chicago Bulls: 119-112.

Sterspelers Stephen Curry en Klay Thompson verzorgden de ene driepunter na de andere. De Splash Brothers, zoals de twee in de NBA genoemd worden, zorgden tegen de Bulls samen voor 68 punten: Curry maakte er 30, Thompson 38.

Ook Kevin Durant droeg zijn steentje bij aan de zege, met 19 punten, 7 assists en 8 rebounds voor Golden State. Het team uit Oakland zag nog wel Jordan Bell uitvallen met een enkelblessure. Hoe lang hij aan de kant staat, is nog onduidelijk.

De Warriors hebben nu veertien uitwedstrijden op rij gewonnen in de NBA, een evenaring van het clubrecord. 

Overige uitslagen NBA
Los Angeles Lakers vs. Oklahoma City Thunder 90-114
New York Knicks vs. Memphis Grizzlies 99-105
New Orleans Pelicans vs. Atlanta Hawks 93-94

NHL
Pittsburgh Penguins had een lastige avond tegen Anaheim Ducks. In het Honda Center in Anaheim werd het 5-3 voor de thuisclub. 

De Penguins, met Nederlander Daniel Sprong, begonnen goed en sloten de eerste periode af met een 1-0 voorsprong, maar in het tweede bedrijf scoorden de Ducks vier keer. Die klap kwamen de Penguins niet meer te boven. Sprong bleef in de derde periode op de bank en zag hoe zijn team met 5-3 verloor. 

Overige uitslagen NHL
Montreal Canadiens vs. Boston Bruins 1-4