Simona Halep
Simona Halep - © ANP

Halep stuit opmars Japans talent Osaka

22 januari 2018
Simona Halep heeft een einde gemaakt aan de opmars van het Japanse tennistalent Naomi Osaka op de Australian Open. De Roemeense aanvoerster van de wereldranglijst won in de vierde ronde in twee sets: 6-3, 6-2.

De twintigjarige Osaka diende zich in het grandslamtoernooi van Melbourne aan als een mogelijke kampioene van de toekomst, maar tegen de ervaren Halep was de Japanse nog niet opgewassen.

Hoewel Osaka vooral in de eerste set van zich afbeet, bleef Halep geduldig wachten op haar kansen. Na tachtig minuten stapte ze als winnares van de baan.

In de kwartfinales wacht een ontmoeting met de winnares van het Tsjechische onderonsje tussen Barbora Strycova en Karolina Pliskova.

Kerber en Keys
Angelique Kerber heeft zich ten koste van Su-Wei Hsieh geplaatst voor de kwartfinales. De tennisster uit Taiwan wist de eerste set nog te winnen, maar moest na ruim twee uur spelen het onderspit delven tegen de dertigjarige Duitse: 4-6, 7-5, 6-2.

Kerber won het grandslamtoernooi in Melbourne in 2016. Wil ze die prestatie evenaren, moet ze eerst afrekenen met de Amerikaanse Madison Keys, die eerder in twee sets won van de Française Caroline Garcia: 6-3, 6-2. (ANP)