Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

Djokovic sneuvelt tegen sensationele Chung

22 januari 2018
Novak Djokovic is uitgeschakeld op de Australian Open. De zesvoudig winnaar liet zich in drie enerverende sets verrassen door de Zuid-Koreaan Hyeon Chung: 7-6, 7-5, 7-6.

Djokovic brak vorig jaar zijn seizoen af na Wimbledon vanwege een elleboogblessure. Die bleek hardnekkiger dan gedacht en de Serviër stelde zijn terugkeer op de tennisbaan enkele keren uit. Djokovic kwam amper voorbereid naar het grandslamtoernooi van Melbourne.

Hij doorstond de eerste drie rondes nog redelijk eenvoudig, maar stuitte tegen Chung op een 21-jarige wervelwind, die niet van opgeven wist en vrijwel alles terugsloeg. 

Chung gaf in het interview achteraf toe altijd groot fan te zijn geweest van Djokovic. Hij is de eerste Zuid-Koreaan in de geschiedenis die zich plaatst voor de kwartfinale op een grandslamtoernooi.

Sandgren stunt in spektakelstuk
Tennys Sandgren houdt de Amerikaanse hoop in de Australian Open nog altijd levend. De nummer 97 van de wereld verraste in de vierde ronde de als vijfde geplaatste Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem. Na een vijfsetter van bijna vier uur stapte Sandgren als winnaar van de baan: 6-2, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3.

Sandgren was tot de Australian Open op zijn zachtst gezegd een grote onbekende, met slechts twee winstpartijen ooit in een ATP-toernooi. De 26-jarige Amerikaan was de afgelopen jaren vooral actief in de challengers.

In Melbourne is hij bezig aan een onverwachte opmars. Hij schakelde op weg naar de kwartfinale onder anderen de Zwitser Stan Wawrinka uit en is nu de eerste debutant in twintig jaar die de laatste acht haalt op Melbourne Park. (FOX Sports/ANP)