Roger Federer
Roger Federer - © Pro Shots

Hawk-eye zorgt dat Federer op tijd bij de les is

24 januari 2018
Roger Federer heeft zich voor de veertiende keer in z'n carrière geplaatst voor de halve finales op de Australian Open. De titelverdediger was in de kwartfinales in drie sets te sterk voor Tomas Berdych: 7-6, 6-3, 6-4.

Berdych ging nog wel als een malle van start. De Tsjech brak direct de service van Federer en liep snel uit naar een 5-2 voorsprong. Maar op het moment dat Berdych mocht serveren voor de set, keerde de wedstrijd dankzij een hawkeye-moment.

Federer vroeg op breekpunt een challenge aan, maar die kon merkwaardig genoeg niet getoond worden. De umpire kreeg door dat de call van de lijnrechter juist was, waarna Federer de discussie aanging met de scheids.

Ommekeer
De Zwitser oogde geïrriteerd, maar dat kwam z’n spel juist ten goede. Hij brak Berdych terug en sleepte een tiebreak uit het vuur. In die tiebreak liet Federer z’n wereldklasse zien en liet Berdych kansloos: 7-1.

Die klap, het verliezen van de eerste set, kwam Berdych niet meer te boven. In de twee daaropvolgende sets had de Federer telkens aan een break genoeg om zich eenvoudig te plaatsen voor de laatste vier. 

Chung
In de halve finales speelt Federer tegen Hyeon Chung uit Zuid-Korea, die eerder dit toernooi won van Novak Djokovic. De andere halve finale gaat tussen Marin Cilic en Kyle Edmund. (FOX Sports)