Marin Cilic
Marin Cilic - © Pro Shots

Cilic bereikt als eerste Kroaat ooit de Australian Open-finale

25 januari 2018
Marin Cilic heeft zich eenvoudig geplaatst voor de eindstrijd op de Australian Open. De Kroaat was in drie sets te sterk voor Kyle Edmund: 6-2, 7-6, 6-2.

Cilic kwam nog wel wat moeizaam op gang. Edmund kreeg in de openingsgame twee breakpoints, maar die wist de Kroaat weg te werken. Vanaf dat moment kwam hij beter in z'n spel. De nummer 6 van de wereld brak z'n tegenstander twee keer en pakte de eerste set: 6-2. 

In de tweede set deelde Cilic de genadeklap uit. De spannende set moest via een tiebreak beslist worden. Daarin was US Open-kampioen van 2014 iets scherper en kwam op een comfortabele voorsprong. 

Eerste Kroaat
Cilic pakte vervolgens door. Na een snelle break in de derde game boog Edmund ook in de lange zevende game op eigen service. Cilic maakte het daarna af en bereikte als eerste Kroatische tennisser ooit de finale van de Australian Open.

Federer vs. Chung
Het is de eerste keer dat Cilic de finale haalt in Melbourne. In de eindstrijd staat Cilic tegenover vijfvoudig kampioen Roger Federer of de Zuid-Koreaanse sensatie Hyeon Chung. Vorig jaar verloor Cilic de Wimbledon-finale van Federer. (FOX Sports)