Viktor Troicki
Viktor Troicki - © ANP

Troicki vervanger Kyrgios in Rotterdam

8 februari 2018
De Serviër Viktor Troicki is toegevoegd aan het speelschema van het ABN Amro World Tennis Tournament. De nummer 67 van de wereld neemt de plek in van Nick Kyrgios, die zich vanwege een elleboogblessure heeft teruggetrokken.

"Ik keek er heel erg naar uit om mijn debuut in Rotterdam te maken. Helaas heb ik mijn elleboog geblesseerd tijdens de Daviscup in Brisbane. Ik heb geprobeerd alles te doen wat ik kan om te spelen en heb mijn terugtrekking zo lang mogelijk uitgesteld, maar helaas kan ik niet spelen", aldus de Australische tennisser.

Toernooidirecteur Richard Krajicek maakte woensdag bekend dat Roger Federer zijn opwachting maakt in Ahoy. De winnaar van de Australian Open stond aanvankelijk niet op de deelnemerslijst, maar heeft zijn komst bevestigd. Als de 36-jarige Zwitser in Rotterdam de halve finales haalt, wordt hij de oudste aanvoerder van de wereldranglijst ooit.

De komst van de Zwitser bezorgt Krajicek nu al een klein succesje. De finale in Ahoy is inmiddels uitverkocht. (ANP)

'Serena Williams klaar voor Oranje'

8 februari 2018
Serena Williams is klaar voor de wedstrijd in de Fed Cup dit weekend tegen de Nederlandse tennissters. Volgens de Amerikaanse teamcaptain Kathy...