Niek van der Velden
Niek van der Velden - © ANP

Einde Spelen voor snowboarder Van der Velden

10 februari 2018
Niek van der Velden komt niet in actie op de Olympische Spelen in Pyeongchang.

De zeventienjarige Nederlandse snowboarder kwam zaterdag tijdens een training voorafgaand aan het onderdeel slopestyle ten val. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij een zware breuk heeft in zijn rechterbovenarm.

Van der Velden, die zaterdagmiddag is geopereerd, kan door zijn blessure volgende week woensdag ook niet mee doen op het onderdeel big air. De Brabander reist naar verwachting komende week terug naar Nederland, meldt sportkoepel NOC*NSF.

"De breuk is met een plaat aan elkaar gezet'', aldus teamarts Cees Rein van den Hoogenband. "Hij zal nog enige tijd in het ziekenhuis moeten blijven. We kijken morgen verder hoe Niek er aan toe is. Het is nu belangrijk dat de operatiewond goed herstelt en de zwelling afneemt.”

Van der Velden heeft ondertussen via Instagram gereageerd op zijn val. "Ik baal er heel erg van dat ik niet mee kon doen, wat ik keek er ontzettend naar uit", laat de snowboarder op Instagram weten. "Maar in no time ben ik terug."

De ouders van Van der Velden, die naar Zuid-Korea waren gereisd om hun zoon zijn olympische debuut te zien maken, zijn eveneens in het ziekenhuis aanwezig. Van der Velden is van de 33 atleten van TeamNL die zich plaatsen voor de Winterspelen in Pyeongchang de jongste deelnemer. De middelbare scholier zou zaterdag aan twee runs op de slopestyle meedoen. (ANP)