Klay Thompson
Klay Thompson - © ANP

USA Update: Warriors overtuigend langs Spurs

11 februari 2018
Golden State Warriors heeft overtuigend afgerekend met San Antonio Spurs. De titelverdediger in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA won met 122-105.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit want na het eerste kwart leidden de Spurs met een verschil van tien punten (37-27).

In het tweede kwart stelde de thuisploeg orde op zaken om vervolgens weg te lopen bij de nummer drie uit de Western Conference.

Klay Thompson was de topschutter met 25 punten. Stephen Curry en Draymond Green waren ieder goed voor 17 punten. Bij San Antonio wierpen Kyle Anderson en LaMarcus Aldridge ieder twintig punten door de basket.

Record voor Kerr
Ook Steve Kerr bereikte een mooie mijlpaal. Het was voor de coach de 250ste zege in zijn loopbaan, en daar had hij slechts 302 wedstrijden voor nodig, een record.

Het vorige record stond op naam van Phil Jackson, Kerrs voormalige coach bij Chicago Bulls (346 wedstrijden). 

 

Golden State heeft 43 zeges en 13 nederlagen. Houston Rockets volgt in de westelijke competitie met 41 overwinningen tegen 13 verliespartijen.

Davis helpt Pelicans
New Orleans Pelicans was met 138-128 te sterk voor Brooklyn Nets. De Pelicans hadden de zege voor een groot deel te danken aan Anthony Davis, die goed was voor 44 punten.

(FOX Sports/ANP)