Tallon Griekspoor
Tallon Griekspoor - © ANP

Griekspoor stunt in Rotterdam tegen Wawrinka

13 februari 2018
Tallon Griekspoor heeft bij het ABN Amro World Tennis Tournament voor een grote verrassing gezorgd door Stan Wawrinka uit te schakelen.

De Nederlandse nummer 259 van de wereld versloeg de Zwitser in de eerste ronde met 4-6, 6-3, 6-2.

​Wawrinka
Stan Wawrinka, dertiende op de mondiale ranglijst, is op de weg terug na een operatie aan zijn knie. Hij maakte in januari na een maandenlange afwezigheid zijn rentree bij de Australian Open, maar kwam in Melbourne niet verder dan de tweede ronde. Vorige week deed hij mee bij het toernooi in Sofia, waar hij de halve finales haalde.

Wawrinka, die in 2015 nog won in Rotterdam, wist de eerste set na een break nog wel naar zich toe te trekken. Maar in de tweede set maakte hij veel fouten. Griekspoor profiteerde optimaal en trok de dijk van een tweede set naar zich toe. In de beslissende set wist de Nederlander Wawrinka meteen in de eerste game te breken en besliste hij de partij daarna knap in zijn voordeel.

Griekspoor maakte vorig jaar met een wildcard zijn debuut in het hoofdtoernooi. Hij verloor toen van de Luxemburger Gilles Müller. Ook voor deze editie kreeg hij een uitnodiging van toernooidirecteur Richard Krajicek.

Griekspoor speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Robin Haase en Thiemo de Bakker. (ANP)