LeBron James
LeBron James - © ANP

USA Update - LeBron James schittert bij herboren Cavaliers

14 februari 2018
LeBron James en de ‘nieuwe’ Cleveland Cavaliers maken indruk in de NBA. De nummer drie van de Eastern Conference boekte dinsdagnacht een 112-120 zege bij Oklahoma City Thunder.

Het was de tweede overwinning op rij voor de herboren Cavaliers, die vorige week op Deadline Day een grondige make-over ondergingen. Drie weken geleden ging de kampioen van 2016 met een compleet andere opstelling nog hard onderuit tegen Oklahoma City.

Ondanks de uitstekende bijdragen van nieuwkomers George Hill, Rodney Hood, Jordan Clarkson en Larry Nance Jr., was het weer eens James die topscorer werd bij de bezoekers uit Ohio. De superster tekende voor niet minder dan 37 punten.

Hood en Clarkson voegde veertien punten toe, terwijl Nance goed was voor dertien punten en negen rebounds. Point guard Hill (zeven punten) stond 24 minuten tussen de lijnen zonder een enkele turn-over

Harden neemt Rockets bij de hand
Waar James schitterde bij de Cavaliers, deed James Harden hetzelfde bij Houston Rockets. De runner-up van de Western Conference bezorgde Minnesota Timberwolves de eerste thuisnederlaag in veertien wedstrijden.

James stapte van het veld met 34 punten, twaalf assists en zes rebounds achter zijn naam. Ryan Anderson kwam van de bank om 21 punten bij te dragen. 

Golden Knights vergoten misère Blackhawks
Vegas Golden Knights heeft in de NHL de misère vergroot van Chicago Blackhawks. De koploper van de Western Conference draaide in de derde periode een achterstand om in een 5-2 zege.

De Blackhawks leken op weg naar een verrassing, nadat Alex DeBrincat in het tweede bedrijf de 1-2 had gemaakt. Brad Hunt, Reilly Smith, David Perron en Tomas Nosek zetten de wedstrijd in de laatste periode echter op zijn kop.

De zeperd was alweer de zevende nederlaag op rij voor de Blackhawks. De zesvoudige kampioen, die drie titels in de laatste acht jaar behaalde, staat inmiddels laatste in de Central Division. (FOX Sports)