Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer eenvoudig naar volgende ronde in Rotterdam

14 februari 2018
Roger Federer heeft de eerste horde genomen op weg naar de eerste plek op de wereldranglijst. De 36-jarige Zwitser gunde de Belg Ruben Bemelmans in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament drie games: 6-1, 6-2.

Federer ging vliegend van start en na twintig minuutjes was de eerste set binnen tegen Bemelmans, de nummer 116 van de wereld. In de tweede set kreeg Federer wat meer weerstand van de Belg, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi in Rotterdam haalde. Toch kon Bemelmans niet opboksen tegen het tennisgeweld van de Zwitser. In de servicegames van Federer was de dertigjarige Belg onmachtig. Omdat Federer de eerste en zevende game brak was de eersterondepartij uiteindelijk toch snel klaar in het uitverkochte Ahoy.

​Mijlpaal
'King Roger' is met een missie naar Ahoy gekomen. Als hij de halve finales bereikt van het toernooi dat hij in 2005 en 2012 op zijn naam schreef, wordt hij de oudste nummer één ooit.

Op weg naar die mijlpaal moet Federer nog twee tennissers verslaan. In de tweede ronde wacht donderdag de Duitser Philipp Kohlschreiber, waarna vrijdag alleen nog een Nederlander hem kan weerhouden van de nummer één-positie: Robin Haase of Tallon Griekspoor.

Zverev out
Alexander Zverev strandde in de tweede ronde. De Italiaan Andreas Seppi was in twee sets verrassend te sterk voor de als derde geplaatste Duitser: 6-4, 6-3. (ANP)