Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens moet Nederlandse eer hooghouden in Indian Wells

7 maart 2018
Kiki Bertens is de enige Nederlandse tennisser op het toptoernooi van Indian Wells na de uitschakeling van Richèl Hogenkamp in de laatste ronde van de kwalificaties.

De 25-jarige Doetinchemse moest in de laatste ronde buigen voor Madison Brengle (3-6, 1-6). De Amerikaanse had een ronde eerder al Arantxa Rus verslagen (3-6, 3-6).

Haase
Robin Haase slaat het masterstoernooi in Californië over. De beste Nederlandse tennisser is niet helemaal fit en meldde zich daarom afgelopen weekeinde af voor Indian Wells.

Bertens is de nummer twintig van de plaatsingslijst. Alle dertig geplaatste tennissers en tennissters in Indian Wells hebben een 'bye' in de eerste ronde.

Williams
Voor Bertens lonkt een duel met Serena Williams in de tweede ronde. De 36-jarige Amerikaanse maakt haar langverwachte rentree op de WTA Tour na ruim een jaar afwezigheid. Williams treft Zarina Dias uit Kazachstan in de eerste ronde. De winnares speelt daarna tegen Bertens.

Indien Bertens de derde ronde bereikt, wacht mogelijk een duel met Serena’s zus Venus. De oudste Williams heeft een bye in de eerste ronde en treft daarna de winnares van de partij tussen Monica Niculescu en Sorana Cirstea. (FOX Sports/ANP)