WTA Indian Wells: Bertens vs. S. Williams

Bertens strijdend ten onder in zinderende clash met Williams

11 maart 2018
Kiki Bertens is er op het toptoernooi van Indian Wells net niet in geslaagd om te stunten tegen Serena Williams. De Nederlandse moest in de tweede ronde nipt haar meerdere erkennen in de voormalige nummer een van de wereld: 6-7, 5-7.

Bertens begon ijzersterk en kwam in de eerste set twee keer een break voor. Nadat de 26-jarige Westlandse haar eigen service moest inleveren op 5-4, sleepte de tien jaar oudere Williams alsnog via een tiebreak de set uit het vuur.

Bertens draaide in het tweede bedrijf de zaken om door zelf twee keer knap een achterstand weg te poetsen. Op 5-5 tekende Williams echter alsnog voor de beslissende break.

Williams, die deze week haar rentree maakt op de WTA Tour na een afwezigheid van een jaar vanwege haar zwangerschap, treft in de derde ronde haar zus Venus. De oudste Williams was met 6-3, 6-4 te sterk voor Sorana Cîrstea.

Roger Federer
Ook topfavoriet Roger Federer kwam in actie in Indian Wells. Het was zijn eerste duel sinds hij weer nummer één van de wereld werd.

Helaas moest zijn partij tegen de Argentijn Frederico Delbonis, de moniale nummer 67, wegens onophoudelijke regenval bij een 6-2, 2-2 stand worden gestaakt. De partij zal zondag worden hervat. (FOX Sports)