ATP Indian Wells: Federer vs. Coric

Federer ontsnapt aan eerste nederlaag in 2018

17 maart 2018
Tennisser Roger Federer is in de halve finale van het toernooi van Indian Wells ontsnapt aan zijn eerste nederlaag van 2018. De als eerste geplaatste Zwitser won zijn halve finale van de Kroaat Borna Coric na een spannende driesetter: 5-7, 6-4, 6-4.

Coric had in de eerste set aan één break genoeg voor de zege. In de tweede set pakte de 21-jarige Kroaat meteen een break, maar kon die niet vasthouden. De Zwitser brak echter terug naar 4-4 en greep vervolgens de set.

In de derde set wonnen beide tennissers over en weer elkaars servicebeurten. Op 5-4 liep Federer uit naar 0-40 en kreeg hij drie punten voor de wedstrijd. Op het eerste punt sloeg hij meteen toe.

De Zwitser is al zeventien partijen op rij ongeslagen in 2018. Federer won de Australian Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Op Indian Wells verdedigt hij ook zijn titel.

Del Potro
Federer neem het in de finale op tegen Juan Martín Del Potro. De Argentijn versloeg in de halve finale de Canadees Milos Raonic in twee sets: 6-2, 6-3.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Del Potro in een ATP-finale staat. Onlangs schreef hij het toernooi van Acapulco op zijn naam. (FOX Sports/ANP)