ATP Indian Wells: Del Potro vs. Federer

Del Potro klopt Federer in sensationele finale Indian Wells

19 maart 2018
Juan Martín del Potro heeft Roger Federer de eerste nederlaag van 2018 toegebracht.

Het betekende voor de 29-jarige Argentijn eveneens zijn eerste toernooizege van Indian Wells. Hij versloeg de als eerste geplaatste Zwitser na ruim tweeënhalf uur met 6-4, 6-7 (8), 7-6 (2).

Federer was bezig aan een recordreeks in 2018 met zeventien zeges op rij. Hij schreef dit jaar al de Australian Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament op zijn naam en veroverde in Rotterdam de nummer één-positie.

In Californië was hij op weg om het toernooi voor de zesde keer te winnen, maar de derde toernooizege op rij zat er voor de Zwitser net niet in.

Topvorm
In de finale stonden twee tennissers die in topvorm zijn dit jaar. Del Potro, die voor Indian Wells het toernooi van Acapulco won, begon het best en greep met de enige break de eerste set.

Federer had het lastig tegen de Argentijn en wist pas op 5-4 in de tweede set twee breakpoints te vergaren. Die kon hij echter niet verzilveren.

Matchpoints
In de noodzakelijke tiebreak maakte Del Potro drie setpoints van de Zwitser ongedaan, waarop de Argentijn mocht serveren voor de wedstrijd. Federer hield het hoofd echter koel en pakte op 9-8 alsnog de set.

In de derde set leek Federer alsnog de zege te grijpen. Hij brak Del Potro op 4-4 en serveerde voor de toernooizege. De Argentijn gaf echter niet op, sloeg meerdere matchpoints weg en brak terug.

In de tiebreak maakte Del Potro alle juiste keuzes. Hij liep uit naar 6-1 en kreeg vijf matchpoints. Op de tweede was het raak. (FOX Sports/ANP)