ATP Miami: Federer vs. Kokkinakis

Federer verliest na uitschakeling nummer één-positie

24 maart 2018
De Australische qualifier Thanasi Kokkinakis heeft op het masterstoernooi van Miami voor een daverende verrassing gezorgd.

De 21-jarige Kokkinakis versloeg titelverdediger Roger Federer in de tweede ronde in drie sets: 3-6,6-3, 7-6 (4). De Zwitser moet daardoor zijn eerste plaats op de wereldranglijst weer afstaan aan Rafael Nadal.

Het betekende voor Federer zijn tweede nederlaag op rij, na zeventien achtereenvolgende overwinningen. De 36-jarige Zwitser raakte vorige week zijn ongeslagen status in 2018 kwijt. Hij moest in de finale van het masterstoernooi van Indian Wells buigen voor Juan Martin del Potro.

Gravelseizoen voorbij
Federer maakte daarna bekend het gravelseizoen opnieuw over te slaan. De 36-jarige Zwitser neemt twee maanden rust en keert dan in juni op het gras weer terug.

Vorig jaar sloeg Federer de toernooien op het zware gravel ook over en dat beviel hem goed. De tennisgrootmeester stelt zijn programma zorgvuldig samen, want hij wil zuinig omspringen met zijn lichaam. (ANP)

Isner naar halve finales in Miami

28 maart 2018
Isner naar halve finales in Miami
John Isner heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de Miami Open. Isner won in Florida met 6-1 en 6-4 van de Zuid-Koreaan Hyeon...