Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Vettel wint weer in Melbourne, Verstappen zesde

25 maart 2018
Max Verstappen heeft geen gedroomde start van het seizoen gemaakt in de Formule 1.

De Nederlander eindigde in de openingsrace op het circuit van Melbourne als zesde in zijn Red Bull.

Sebastian Vettel won de race. De Duitser troefde in zijn Ferrari regerend wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes af.

De Brit wist opnieuw zijn pole position op Circuit Albert Park niet te verzilveren en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Dat gebeurde vorig jaar ook al in Melbourne, toen Vettel eveneens zegevierde voor Hamilton.

De Fin Kimi Räikkönen stuurde zijn Ferrari naar de derde plaats.

Spinnen en waarschuwingsvlag
Het werd niet de race van Verstappen, die op plaats vier mocht beginnen. Het ging al mis bij de eerste bocht na de start. De Deen Kevin Magnussen ging hem buitenom voorbij, waardoor Verstappen van de vierde naar de vijfde plek werd verdreven.

Hij vond maar geen geschikt moment Magnussen in te halen. Erger nog, Verstappen gleed weg in een bocht en spinde 360 graden. Hij hield de bolide wonderlijk genoeg op de baan, maar zakte wel van de vijfde naar de achtste plaats.

Een nieuwe tegenslag volgde na de eerste grote pitstop tijdens een fase waarin de race tijdelijk was geneutraliseerd door de stilgevallen bolide van Romain Grosjean.

Verstappen negeerde de gele waarschuwingsvlag en haalde Fernando Alonso in. De wedstrijdleiding verordonneerde dat de Nederlander de vijfde plek moest teruggeven aan de Spanjaard van McLaren.

Vanaf de zesde plek lukte het Verstappen in het restant van de race niet Alonso nog te bedreigen. (FOX Sports/ANP)