Xander Bogaerts
Xander Bogaerts - © ANP

USA Update - Bogaerts twee weken aan de kant, Spurs naar play-offs

10 april 2018
Sterspeler Xander Bogaerts van Boston Red Sox heeft een barst opgelopen in een botje van zijn linkerenkel.

De op Aruba geboren korte stop raakte zondag geblesseerd tijdens het gewonnen duel met Tampa Blue Rays (8-7). Bogaerts liet in het ziekenhuis een röntgenfoto en MRI-scan maken van zijn pijnlijke enkel en daarop was de kwetsuur te zien.

De international van Oranje hoeft geen operatie te ondergaan. De artsen verwachten dat Bogaerts over tien tot veertien dagen weer kan spelen.

Bogaerts raakte tijdens de zevende inning geblesseerd toen hij de dug-out ingleed bij een poging een bal te pakken.

De blessure komt op een slecht moment. De 25-jarige binnenvelder is in de vorm van zijn leven en is dit seizoen een van de beste slagmannen in de MLB. Bogaerts heeft na negen duels een gemiddelde van .368 met veertien hits en negen binnengeslagen punten.

Op dinsdagnacht treffen de Red Sox aartsrivaal New York Yankees op het eigen Fenway Park. De wedstrijd zie je LIVE vanaf 01.00 uur op FOX Sports 6.


San Antonio Spurs naar play-offs
Het kostte de nodige moeite, maar San Antonio Spurs heeft voor het 21e seizoen op rij de play-offs bereikt in de NBA.

De ploeg uit Texas verzekerde zich in de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Sacramento Kings (98-85) van een ticket voor het vervolg van het seizoen. De veertigjarige Manu Ginobili was belangrijk met zeventien punten.

De Spurs misten de play-offs in 1997 voor het laatst. Ze kunnen volgend jaar het NBA-record van Philadelphia 76ers en voorloper Syracuse Nationals evenaren, dat 22 keer op rij de play-offs haalde van 1950 tot en met 1971.

New Orleans Pelicans en Oklahoma City Thunder plaatsten zich in het westen ook voor de play-offs. (FOX Sports/ANP)