Dez Bryant
Dez Bryant - © ANP

USA Update - Dallas dumpt Dez Bryant, megaschorsing Meeks

14 april 2018
Dallas Cowboys heeft afscheid genomen van Dez Bryant. De 29-jarige wide receiver speelde acht seizoenen bij de Cowboys en heeft met 73 ​'touchdown catches' het clubrecord in handen.

Bryant laat zijn fans via Twitter weten dat het niet zijn eigen beslissing was om weg te gaan. 

Bryant claimt dat zijn vertrek is gestuurd door 'Garretts guys', waarmee hij doelt op coach Jason Garrett, Garretts staf en een aantal spelers. Die wilde hem volgens Bryant allemaal liever weg hebben.

"Ja, dat geloof ik echt", laat hij weten aan een journaliste van NFL Network. "Ik ga geen namen noemen, maar ik weet het. En ik wil dat zij weten dat ik het weet, dus ik ga ze zeker een berichtje sturen."

Bryant zou volgens NFL Network binnen de selectie van Dallas Cowboys vaak voor moeilijkheden zorgen. Zo zou hij weigeren te spelen en is zijn salaris exorbitant hoog. 

Bryant liet weten dat de kans groot is dat hij zich aansluit bij een ander team in de NFC East. Dallas Cowboys stuurde via Twitter wel een bedankvideo voor Dez Bryant de wereld in. 

NBA: Megaschorsing Meeks
Washington Wizards moet het in de play-offs van de NBA voorlopig doen zonder Jodie Meeks. De shooting guard heeft een megaschorsing van 25 duels opgelegd gekregen voor het overtreden van de dopingregels

De advocaat van Meeks laat tegenover ​ESPN ​weten dat hij vindt dat de bond veel te hard van stapel loopt. "Het is triest dat de NBA al actie heeft ondernomen terwijl het nog zo prematuur is. We gaan de schorsing aanvechten."

Zo lang de zaak loopt, mag Meeks echter niet spelen. Dat betekent dat de Wizards zaterdag zonder de dertigjarige Amerikaan beginnen aan de serie tegen Toronto Raptors in de eerste ronde van de play-offs.

Meeks speelde in de reguliere competitie 77 wedstrijden. Hij kwam tot een gemiddelde van ruim 6 punten per duel. Meeks zou positief hebben getest op een verboden groeihormoon.

De Wizards eindigden op de achtste plaats in het oosten en treffen met Toronto Raptors de nummer één. Ze missen met Otto Porter jr. en Mike Scott ook twee geblesseerde spelers. (FOX Sports)