Mookie Betts
Mookie Betts - © ANP

USA Update - Feest in Boston na zeges Red Sox en Celtics, drie homeruns voor Betts

18 april 2018
Ook zonder de geblesseerde Xander Bogaerts blijft Boston Red Sox indruk maken. De koploper van de American League East sloeg dinsdagnacht Los Angeles Angels met 1-10 om de oren.

Mookie Betts vierde zijn rentree na een voetblessure met maar liefst drie homeruns. Voor de 25-jarige leadoff hitter was het de derde keer in zijn carrière dat hij een wedstrijd eindigde met drie maximale scores.

Betts is pas de derde speler na Ralph Kiner en Boog Powell in de geschiedenis van de MLB die dit presteert voor zijn 26ste. Ted Williams was de enige speler in de clubhistorie met drie wedstrijden met drie homeruns achter zijn naam.

De Angels raakten tot overmaat van ramp ook nog hun Japanse ster Shohei Ohtani kwijt. De pitcher-slagman heeft last van een blaar op zijn werphand.

Ook in de NBA was er succes voor Boston. De Celtics wonnen ook hun tweede wedstrijd in de play-offs tegen Milwaukee Bucks: 120-106.

Jaylen Brown kroonde zich tot topscorer van de Celtics met dertig punten. Terry Rozier voegde 23 punten toe aan het totaal.

Toronto Raptors nam een 2-0 voorsprong op Washington Wizards na een 130-119 zege en New Orleans Pelicans deed met een 111-102 overwinning hetzelfde tegen Portland Trail Blazers. (FOX Sports).